Over Kind of Music

In 2014 heb ik de sprong gewaagd; ik wilde van mijn passie mijn beroep gaan maken. Maar hoe? Voor iedereen is muziek toegankelijk en is gelukkig geen “rage” gevoelig vakgebied. Ik had voor ogen om alleen gitaarles te geven; nu bijna 5 jaar verder is dit uitgebreid naar gitaar-, piano-, en drumlessen, dirigent van het Kinderkoor Belle Noci in Pijnacker, muziek lessen verzorgen voor kinderen uit oorlogsgebieden, talentenshows verzorgen op basisscholen en nu zelfs muziekdocent op een aantal basisscholen EN het VO. Door een muziekimpuls vanuit de gemeente heb ik ook een 3 jarig overeenkomst met De Regenboogschool in Nootdorp gekregen.
Altijd een open vizier hebben en flexibel zijn en vooral ook kijken waar de kansen liggen. Hierdoor is mijn passie nu mijn beroep geworden; Kind of Music is een feit!

Zelf ben ik begonnen met gitaar spelen toen ik al 21 was. Hier heb ik geen moment spijt van gehad.
Op welke leeftijd je begint met het bespelen van je favoriete instrument is niet belangrijk.
Het enige dat je nodig hebt is enthousiasme! En doorzettingsvermogen natuurlijk…

Mijn gitaarlessen kreeg ik van Rick Jillissen en Johan Witt. Beiden hebben jarenlang in coverbands gespeeld in Den Haag en omstreken. Zij waren en zijn nog steeds een inspiratiebron voor mij.
Na jarenlang met veel plezier oefenen en spelen wilde ik mijn enthousiasme graag delen met én overbrengen op anderen.
Dit resulteerde o.a. in het geven van muzikale lessen op een basisschool.
Op muziekles wordt veel bezuinigd. Helaas, want onderzoeken wijzen uit dat het opnemen van leerstof, met behulp van muziek, veel beter gaat en dat kinderen betere resultaten behalen. De hersenen worden meer geprikkeld en zijn beter in staat om langer te studeren en meer informatie te onthouden. De linker hersenhelft krijgt bij een klassieke of rustige beat een kalmerend effect op het geheugen en moedigt het brein aan tot het leren en herinneren van nieuwe feiten. Terwijl de rechter hersenhelft wordt gestimuleerd bij een knallende beat, waardoor je creatieve ‘juices’ weer gaan stromen.
Ik ben ervan overtuigd geraakt dat muzieklessen (op school ) een verrijking voor de leerlingen zijn.
De musical in groep 8 komt tegemoet aan muzikaliteit op school, echter in alle groepen valt er nog veel muzikale winst te behalen!

Kinderen al vroeg in aanraking laten komen met zang, dans en muziekinstrumenten is het leukste dat er is. Daarom ben ik blij dat ik dit nu kan doen in de vorm van muziekles op school, gitaarles, pianoles, drum les, dansles, muziekles aan vluchtelingen, dirigent van kinderkoor “Belle Noci” in Pijnacker en algemene muziek workshops.
Kinderen worden opener en zelfverzekerder van muziek, want iedereen die ermee bezig is, is op dat moment gelijk, alleen de beleving is anders.
Dit maakt muziek zo uniek!
Als je écht iets wilt bereiken….komt het uiteindelijk ook goed. Je moet er wel vol voor gaan, want het komt niet vanzelf.

“One vision” – Queen