Over KIND of Music

In 2014 heb ik de sprong gewaagd; ik wilde van mijn passie mijn beroep gaan maken. Maar hoe? Voor iedereen is muziek toegankelijk en muziek is gelukkig geen “rage” gevoelig vakgebied. Ik had voor ogen om alleen gitaarles te geven; nu bijna 9 jaar verder is dit uitgebreid naar gitaar-, piano-, en drumlessen, dirigent van het Kinderkoor “Belle Noci” in Pijnacker, muziek lessen verzorgen voor kinderen uit oorlogsgebieden, talentenshows en nu zelfs voor 4 dagen muziekdocent op BS Jeroen in Den Haag en ervaring met muziekles geven op het VO.

Door een muziekimpuls vanuit de gemeente heb ik ook een 3 jarig overeenkomst met Octant Kind centrum Regenboog in Nootdorp gekregen in 2018. Daar is ook een stukje coaching ontstaan, omdat ik de docenten mocht gaan “klaarstomen” om zelf muzieklessen voor te bereiden en geven.

Altijd een open vizier hebben en flexibel zijn en vooral kijken waar kansen liggen. Hierdoor is mijn passie nu mijn beroep geworden; tot nu toe al zo’n 175 leerlingen privéles mogen geven en enthousiast maken met mijn aanbod van muziek. “KIND of Music” is een feit!

Zelf ben ik begonnen met gitaar spelen toen ik (pas) 21 was.
Mijn gitaarlessen kreeg ik van Rick Jillissen en Johan Witt. Beiden hebben jarenlang in coverbands gespeeld in Den Haag en omstreken. Zij waren en zijn nog steeds een inspiratiebron voor mij.

Na jarenlang met veel plezier oefenen en spelen wilde ik mijn enthousiasme graag delen én overbrengen op anderen.
Dit resulteerde o.a. in het geven van muzikale lessen op een basisschool.
Op muziekles wordt veel bezuinigd. Helaas, want onderzoeken wijzen uit dat het opnemen van leerstof, met behulp van muziek, veel beter gaat en dat kinderen betere resultaten behalen. De hersenen worden meer geprikkeld en zijn beter in staat om langer te studeren en meer informatie te onthouden. De linker hersenhelft krijgt bij een klassieke of rustige beat een kalmerend effect op het geheugen en moedigt het brein aan tot het leren en herinneren van nieuwe feiten. Terwijl de rechter hersenhelft wordt gestimuleerd bij een knallende beat, waardoor je creatieve ‘juices’ weer gaan stromen.
Ik ben ervan overtuigd (geraakt) dat muzieklessen een verrijking voor de leerlingen zijn en onmisbaar is voor de basis van alles.
Wanneer je begint met een instrument bespelen is niet belangrijk, wel je enthousiasme en ,natuurlijk, je doorzettingsvermogen!

Kinderen al vroeg in aanraking laten komen met zang, dans en muziekinstrumenten (kunst) is het leukste dat er is. Kinderen worden opener en zelfverzekerder door muziek, want iedereen die ermee bezig is, is op dat moment gelijk; alleen de beleving is anders. Dit maakt muziek zo uniek!
Als je écht iets wilt bereiken dan komt het uiteindelijk goed. Je moet er wel voor gaan, want het komt niet vanzelf.

“Something inside so strong”- Labi Sifre